INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI: COM PROVOCAR PENSAMENTS, PREGUNTES I SIGNIFICATS

Costa E.

  • L0029947
  • Editorial: Rafael Dalmau Editor
  • ISBN: 9788423208579
  • Año de publicación: 2020
  • Páginas: 223
  • Idioma: Catalán
  • Tipo de encuadernación: Tapa blanda o rústica
  • Tamaño: 240 x 170 mm
  • Peso: 600 g.
23,00€22,54€IVA incluido
11 Puntos Oryx

Añadir a la cesta
Catalunya és plena de centres d'interpretació sobre multitud de temàtiques. Tothom en té algun a prop de casa. Però, ben sovint, el contingut d'aquests centres no té ni gota d'interpretació. De fet, és difícil trobar, al nostre país, exemples de projectes a l'entorn del patrimoni que utilitzin la interpretació del patrimoni (IP).
La IP és una disciplina nascuda als parcs nacionals dels Estats Units a partir de la meitat del segle XX. Té un corpus teòric i metodològic, compta amb una bona quantitat d'estudis i assajos que l'han anat fent evolucionar, i disposa de nombroses experiències pràctiques que n'evidencien la importància en el camp de les polítiques de preservació i socialització del llegat comú. Però, malgrat tot això, la IP segueix sent una disciplina molt desconeguda a casa nostra, i del tot residual en la nostra llengua.
Aquest llibre, sorgit de la iniciativa de l'Ajuntament de la Garriga i dels cursos sobre IP que ha organitzat des de l'any 2013, -i que ha tingut la sort de comptar amb la participació d'algunes de les principals expertes en la disciplina de l'Estat espanyol-, pretén començar a omplir aquest buit. Es tracta d'una publicació divulgativa que serveix com a introducció i formació bàsica en IP. HI ha els últims avenços teòrics en la disciplina i que, alhora, mostren exemples pràctics d'aplicació de la IP en el context de l'Estat espanyol, mitjançant estudis de cas que aborden patrimonis i contextos diversos. És una primera temptativa de manual sobre IP en català, amb la pretensió de començar a fixar el vocabulari en llengua catalana.

Productos recomendados

25,00€24,50€
rewilding iberia. explorando el potencial de la renaturalizaciÓn en espaÑa

PASTURES COMUNES I RAMADERIA A ANDORRA. USOS, GESTIÓ I...

Editorial: Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA)
18,00€17,64€
pastures comunes i ramaderia a andorra. usos, gestiÓ i perspectives

BASSES TEMPORALS MEDITERRÀNIES. LIFE BASSES: GESTIÓ I...

Editorial: Institut d'Estudis Menorquí
22,00€21,56€
basses temporals mediterrÀnies. life basses: gestiÓ i conservaciÓ a menorca